Torsdag 30.juli 2009

Alex var egentlig den første av valpene som flytta fra oss. Han hadde det veldig fint der han var, men de kunne av forskjellige grunner ikke beholde han likevel, så vi tok han hjem igjen for å finne en ny familie til han. Etter at han hadde fått roet seg her i noen dager la jeg ut ny annonse og i løpet av 5 min. måtte jeg fjerne den p.g.a stor pågang og at rette pesonen ringte. Dette var noen som hadde ringt før og sto på valpelisten min (som jeg hadde kastet fordi alle valpene hadde fått nye hjem).

Familen Rasmussen i Bjerkvik er Alex nye familie.

Der har han fått det trykt og godt. Slo se til ro med en gang og stortrives der.

Mandag 20.juli 2009

Balder er blitt Bodøværing og det nye familiemedlemmet til familien Lysberg.

Balder har det kjempeflott hos dem.

Søndag 12.juli 2009

Nå er det bare Balder igjen. Han får mye oppmerksomhet og tid hos oss. I natt lå han og jeg på et rom uten de andre hundene og det gikk bare greit. Vi storkoser oss med å prøve nye ting. I dag har vi hatt bånd trening. Det gikk supert, klødde litt på halsbåndet men det er jo normalt. Han for hit og ditt og utforsket nye områder. Jordbærlandet var veldig spennende:o). I tillegg får han all opmerksom het fra de store hunden så han storkoser seg🙂

Lørdag 11.juli 2009

Her er Akita Bella med sine nye mennesker🙂

Hun skal bo i Straumen i Sørfolda hos familien Slettebakk. Heldigvis så blir det ei lita stund til Balder reiser sånn at jeg får vent meg til å ha det stille igjen og Ronja har en igjen til å ta unna den verste melkesprenngen. Hun ammer dem nemmelig enda. Et par, tre ganger i døgnet slipper hun dem til.

Fredag 10.juli 2009

I dag har vi hatt badedag igjen. Alle valpene bader før de reiser og i dag er siste dagen Akita Bella er her. Hun reiser i morgen tidlig til sitt nye hjem. Balder fikk seg også et bad i dag.

Torsdag 9.juli 2009

Valpene er 8 uker i dag
I dag reiste Askepott til si nye familie. Hun skal bo hos familen Berg på Fauske. Turen til Fauske hadde gått supert. Ingen bilsyk hund hun heller. 

Onsdag 8.juli 2009

I dag har pappan til valpene vært på besøk . Kjempekoselig. Så ut til atTasso var fornøyd med jobben han hadde gjort🙂.
Bella som hilser på pappa. 

Mandag 6.juli 2009

I dag har vi vært hos dyrlegen på valpekontroll. Får å komme dit hadde vi den store ild-dåpen i bil. Over 5 mil en vei. Det er noe annet en de små turene vi har vært på før. Turen gikk veldig greit. Alle hadde en runde med ubehag og etter det sovnet de unna for unna. Dyrlegen var også veldi fornøyd, store flotte, friske valper som veide mellom 7 og 7,5 kilo. Hun bemerket også at de var så utrolig rolig, de fant seg i alt, sprøyte, chipping og undersøkelser opp og i mente.

Søndag 5.juli 2009

Lekestund med mamma.
Ronja, Balder og Bella

Lørdag 4.juli 2009

Vi må jo godta å få sjekket tennene. Skal vi øve oss litt? Jeg sjekker dine, så kan du sjekke mine.

Fredag 3.juli 2009


Øver oss på oppstilling men det er ikke noe gøy. Må jo stå i ro og det har vi ikke tid til.


På bilde: Balder

Torsdag 2.juli 2009

Valpene syns serveringsvogna er ei yppelig seng og en god biteleke. Her er det Balder som koser seg. I dag er vi 7 uker.

Tirsdag 30.juni 2009

Askepott smaker på Ingrids nese. Alt skal sjekkes, smakes og testes.  

Mandag 29.juni 2009

Runa på besøk. Her hilser hun på Balder. Han får hun nok hilse på og kose med flere ganger. Familen han skal til kjenner hun godt😀.

Søndag 28.juni 2009

Kosestund på kjøkkengulvet med matmor.
Askepott og Balder

Lørdag 27.juni 2009

Valpene storkoser seg med så mange voksene hunder som de kan få kos av og leke med. Askepott sjekker om der er noe gått i Veslas spenner, men ble skuffet. Det er ikke alt super nany kan hjelpe med🙂 

Fredag 26.juni 209

Verden blir stadig større. Her har Alex vært en tur bak hundehuset.

Torsdag 25.juni 2009

🙂Valpene er 6 uker i dag!


Ingrid utforskes. Hun skjulte ansiktet og det var veldig spennende. De ga seg ikke før de fikk bufferen av og ansiktet kom frem.
 

Onsdag 24.juli 2009

I dag har valpene og Ronja vært ute å kjørt bil igjen. Vi har vært en tur på besøk i barnehagen jeg jobber i. Var så imponert over ungene, de var så forsiktige med valpene, trilla litt ball til dem, kosa med dem og passa på dem. Valpene storkosa seg, logret med halen, snuste og lekte.


Valpene sovner over alt og i de underligste stillinger og positurer. Balder sovna mens han lekte med tauleken, han var nok utkjørt etter alle oplevelsene og inntrykkene.

Tirsdag 23.juni 2009

I dag har vi vært ute å kjørt bil for første gang. Det gikk over all forventning, ingen ble bilsyke og ingen var urolige.


Moses sammen med valpene. Moses er katta som tror han er hund. Er oppvokst sammen med Vesla og vært uten kattemor fra han var 14 dager gammel. Han er roligheta selv, tusler forbi valpene, sitter å ser på dem, lukter og slikker på dem. Valpene får lov til å lukte og slikke, bite litt og leke litt med han.

Mandag 22.juni 2009

Ingrid i valpegården sammen med valpene. Der er noen sammen med dem ute stort sett hele tiden. De er kanskje alene vist vi er inne for å lage mat eller inne for andre viktige ærender.

Søndag 21.juni 2009

Nydelig firkløver samlet i storkurven. Fra venstre bakerst: Rødhaugens Akita Bella, Rødhaugens Alex, Rødhaugens ? (Askepott kaller vi henne) og Rødhaugens Aqua Balder

Lørdag 20.juni 2009

Vegard i valpegården. Han blir klatra på smakt på, bitt litt på og testa på alle mulige måter🙂

Fredag 19.juni 2009

Vi har besøk av Tina, hun storkoste seg sammen med valpene. I fanget har hun valp nr.1. Han har fått navnet Rødhaugens Alex. Han skal flytte til Grønnåsen i Bodø.

Torsdag 18.juni 2009

Det er spennende å utforske verden. Her var det en spennende lukt som må undersøkes nærmere.

Onsdag 17.juni 2009

Storebror Bamse er et flott klatrestativ😀. Han elsker å leke med dem og de kan gjøre som de selv vil med han. Biter i leppa, drar han i ørene og halen og Bamse bare ligger der.

Tirsdag 16.juni 2009

Ingrid i hundegården sammen med alle hundene. På bilde vises vist kun de store.

Mandag 15.juni

Valpene øver seg på apportering med te-skjeer. De elsker å gå å bære på dem.


På bilde valp 5. Hun heter Askepott p.g.a. de mørke partiene hun har i fjeset. Hun skal til Fauske.

Siste av 3 ormekurer gitt i dag🙂
 

Søndag 14.juni 09

Det er morro å ha mange store å leke med.
Det er så gøy å se de store i aksjon med de små. De er så forsiktige når de leker med dem.

Lørdag 13.juni 2009

Ute i hundegården og enda et nytt steg på veien. De storkosa seg, ikke mye skvetten og fulle av nyskjerrighet. Sprang rundt på de små beina sine og ville liksom rekke alt på en gang. Men det er godt med en matpause innimellom.

I dag har vi hatt besøk av valpekjøpere fra Straumen i Sørfold. Tispa med merke på høyre side (valp 3) skal flytte dit når den tid kommer. Navn har hun også fått, Rødhaugens Akita Bella, Bella til vanlig.

Fredag 12. juni 2009

På bilde: valp 4. Han har fått navnet Rødhaugens Aqua Balder. Balder til daglig. Han skal til Rønnvika i Bodø.


Nå er valpene begynt å utforske den store verden utenfor. I dag var de ute i frisk luft for første gang. Det var sånn kald nordavind så vi holt oss i le på altanen, men det er første skritt, nye lukter, nye lyder og mye spennende.

Torsdag 11.juni 2009

På bilde:Valp 4. Aqua Balder. Han har blått merke på høyre side.

I dag er valpene 4 uker og nå skjer det mye på en gang. De har ei rivende utvikling, utforsker og er nyskjerrige. Når de er våkene får de være ute av valpekassen hele tiden. De leker med hverandre, hundeleker og storhundene, snuser og undersøker stua og alt som er i den.

Onsdag 10.juni 2009

Er jeg ikke skjønn? Man kan jo ikke bli noe annet en betatt av disse skjønne små nurkene. På bilde er valp 3, Akita Bella, hun har merke på høyre side.

Tirsdag 9.juni 2009

I dag har valpene fått fast føde for første gang. Var veldig spent på om de ville bry seg om maten, siden mora har melk nok, men jeg trenkte ikke å bekymre meg. Satte ned fatene med karbonade deig og valpene spiste som de aldri hadde gjort annet. Dannet ved matskåla var de også😀. Morro å se på dem, kroppen og labbene stivna så begynte de å skjelve, det var tydelig at dette falt i smak ja. Ikke en smule igjen etterpå. Karbonadedeigen var utblandet med eggeplomme og matfløte. Vannskåla fikk de også prøve seg på, men den var mindre interresant.

Mandag 8.juni 2009

Nå er en ny barriere brutt. Kanten på valpekassen er besseira, må nok frem med den som er litt høyere nå. Har laga kassen slik at kanten kan byttes og bygges på. Må jo tenke på sikkerheten demmes.Tryggest for valpene det når vi ikke er til stede i rommet.Valpenes vekt i dag:
Valp 1. 2759g
Valp 3. 2740g
Valp 4. 2780g
Valp 5. 2740g
Nå er det blitt mer normal vektøkning og formen på valpene har forandret seg. De er ikke riktig så mye "kjøttrull" lengere. Bevegelse er tingen

Lørdag 6.juni 2009

HURRA, i dag har alle 4 fått av gå selen. De trenger den ikke mere. Nå hoppes, sprettes, rulles, springes og klatres det over en lav sko. Hadde ikke før fått av selen så prøvde den første seg på å klatre over kanten på valpekassen. Skal ikke så mye til nå før de klarer det.

Fredag 5.juni 2009

Her er ei veldig spesiell frøken. Hun har mørke hår/parti i ansiktet. Forklaringen på dette finner du under sterken. Er man ute etter en utstillingshund så kan hun ikke brukes til det, da dette blir sett på som utstillingsfeil. I mine øyne er hun like mye verd for det. Hun sjarmerer alle i senk og er unik😀


Golden retriever kan være fra lys kremfarge til kobberrød, men ikke vit og ikke brun. Golden er jo fra begynnelsen av avlet frem fra sorte hunder. De tok vare på de gyldne valper som kom av og til og avlet videre på dem. Den dag i dag ser vi at rasen kan ha enkelte små sorte flekker, eller partier med enkelte sorte hår.

Torsdag 4.juni 2009

Hei, jeg er ute og oppdager verden, i dag er vi 3 uker. Tispevalpen med merke på høyre side (valp 3).
 Her ser dere litt av gå selen. Det er utrolig hvor effektiv den er. De løper til og med med den på.

Onsdag 3.juni 2009

Vegard på besøk i valpekassen og han fikk gjennomgå. Måtte slikkes på, smakes på, klatres på og bites på. Alle deler som ører, nese, hake, fingre og tær blir testet. De storkoser seg alle sammen.

Valpenes vekt i dag:
Valp 1. 2508g
Valp 3. 2389g
Valp 4. 2442g
Valp 5. 2468g.
De har 5 doblet vekta siden fødselen. Er det noe rart at de trenkte hjelp for å komme seg opp.

Tirsdag 2.juni 2009

I går var jeg å fikk hjelp til å få valpene på beina. De skulle ha begynt å prøve seg for lenge siden, men fordi di har hatt stor tilgang på melk, er de blitt for tunge til å klare dette alene. De er såkalte svømmere. Var hos veterinæren og fikk hjelp til å lage en sele som skal hjelpe dem med dette. Med elastisk bandasje bant vi bakbeina sammen ved hasene med en passe avstand. Dette hindrer beina i å gli ut til siden. Det samme gjøres på forbeina, så lages det en forbindelse mellom for- og bakbeina som hindrer bena i å gli henholdsvis for eller bakover. Dette må ikke være så stramt at det hindrer bevegelse.
 Med det samme dette var gjort på den første av valpene kom den seg opp og begynte å gå, det samme skjedde med de 3 andre.
Det skal sies at de fleste svømmere kommer seg opp og får et normalt bevegelsesmønster og normal kroppsfasong  ved 5 til 6 ukers alderen vist det ikke blir satt inn tiltak. Men vi ville gi de små "kjøttrullene" våre litt ekstra hjelp for å være på den sikre siden.
Er også begynt å fore ned Ronja for å dempe melkeproduksjonen hennes.Helt utrolig, nå er det liv i kassen. De går og er blitt interresert i å leke med hverandre. Kjempemorro. Tror ikke det går mange dagene før vi kan fjerne bandasjen igjen. I dag har de vært på oppdagelsesferd i stua.

Søndag 31.mai 2009

En trist og tung dag dette.
Natt til i dag var det igjen våkenatt over valpen. Hun var slapp og tydelig dårligere og fikk igjen melk vær time. Hun hadde anfall av pustebesvær og disse ble bare verre og verre utover søndag formiddag. Disse anfallene med pustebesvær var aldeles grusomme, måtte holde henne i strak linje loddrett for da ble hun rolig og det virket som om hun fikk puste litt da, tungen ble blå og du så hun var redd og hadde vondt. Må bare innrømme at jeg gråt mine modige tårer når hun hadde disse anfallene.
Vi tok igjen kontakt med veterinær men det var ikke samme som hadde vakt nå som på torsdag, så jeg tror ikke han forsto hvor syk hun var, vi tok kontakt for at vi hadde tatt den tunge avgjørelsen om å la det lille nurket skulle slippe, men fikk beskjed om å gi henne matolje i tilfelle det var luft i magen og ble hun ikke bedre fikk vi ta kontakt igjen.
Nå ble hun bare verre og verre og etter å ha snakket med Brit som har drevet sitt oppdrett av Golden, Chaveni,  i snart 30 år og fikk gode råd og tips hos henne,
 tok vi kontakt igjen, vi ville ikke at hun skulle lide mer og nå fikk vi telefon.nr til veterinæren som hadde vakt på smådyrs klinikken. Heldigvis var det den samme som vi hadde vært hos på torsdag og hun forsto alvoret og var enig i avgjørelsen vår.
Vi dro av gårde med tungt hjerte men i visshet om at dette var det rette å gjøre. Da veterinæren hadde satt bedøvelsen på henne og pusten roet seg hørte hun årsaken til at litjpøni var syk. Hun hadde kraftig bi lyd på hjertet, det vil si hjertefeil, og da var det helt sikkert at vi hadde tatt rett valg.
Det er ganske utrolig hvor dype spor et slikt lite nurk kan sette og hvor knytta man blir til dem. Hun var bare 17.dager gammel men det virka som om hun har vært der bestandig.

Lørdag 30.mai 2009

Bamse begynner å bli litt mer dristig på disse små skapningene  i kassen. Nå tørr han lukte på dem🙂. Han kan stå lenge ved valpekassen og studere dem, men lager de lyd trekker han seg unna. Ronja stortrives med å ha valpekassen nede i stua og det går greit med de to andre hundene. 
Natt til i dag ringte klokka vær 2.time slik at jeg kunne sjekke at alt var bra med den syke og at hun fikk melk når de andre diet. Lørdagen gikk hun litt rundt i valpekassen og virka bedre, helt til kvelden kom, da ble hun slapp, sluttet å die og hadde et par pusteanfall.  

Fredag 29.mai 2009

I dag bestemte vi oss for å flytte valpekassen ned i stua. Dette for å overvåke valpen skikkelig og for å se om Ronja roet seg bedre. Det virker som hun trives med denne ordningen.

"Litjpøni" ble bedre. 
Hele natten igjennom ble hun våket over og gitt melk. På formiddagen begynte hun å komme seg og vi la henne til hos moren når de andre valpene diet og melka, kom slik at hun ikke trengte å anstrenge seg. På kvelden var hun betydelig bedre og vi var forsiktig optimist.
 

Torsdag 28.mai 2009

Valpene er 14.dager i dag.

I dag ble den ene av tispevalpene syk (valp2). Hun ble slapp, fikk store pusteproblemer og greide ikke å die eller å røre noe særlig på seg. Vi dro til dyrlegen og der ble det tatt røntgen og hun ble undersøkt på alle tenkelige måter. Dyrlegen mistenkte lungebettennelse, men kunne ikke si noe sikkert fordi hun pustet så anstrengt at det var umulig å høre noe når hun lyttet. Vi fikk penicilin og beskjed om å gi henne 3ml. morsmelk vær time. Tok henne ut av valpekassen og ned i stua for å overvåke henne og følge dyrlegens instrukser. Det gikk greit å melke Ronja for hånd så det ble ikke noe problem å gi henne morsmelk.
Nede i stua tok Vesla seg av "litjpøni". Hun stelte, vasket og passet på henne. Igjen har hun bevist at hun er en utrolig spesiell og god hund. Vek ikke fra valpens side.

Onsdag 27.mai 2009

Hei, hei! Nå begynner jeg å oppdage verden med øynene også. På bilde valp 2.
Nå begynner valpene helt tydelig å reagere på lyset😎. Når jeg tar bilde med blits så kniper de øynene igjen.

Tirsdag 26.mai 2009

Sovner i de underligste stillinger. Dette kan da ikke være noe god stilling? PÅ bilde er valp 1.
Litt igjen før øynene er helt åpen

Mandag 25.mai 2009

På bilde bakerst valp 4 så valp 3 og på rygg valp 2.
Øynene åpnes mer og mer. Det er så spennende å se.
I dag har 3 av valpene nådd 1,5 kilo, de to andre er ikke så langt unna de heller. Skikkelige kraftplugger er de. Bevegelsene begynner også å forandre seg, de prøver å komme seg mer opp på labbene nå.

Søndag 24.mai 2009

Nå begynner øynene til valpene å åpnes. I dag tidlig oppdaget jeg et lite glipp på øynene til valp 5 og i løpet av dagen har de 4 andre kommet etter. Å som jeg gleder meg til øynene er helt åpne🙂.


I dag fikk vi besøk av Odd. Han eier Tasso, pappaen til valpene. Han har vært bortreist så det var første gang han hilste på. Kjempekoselig. 

På bilde er valp 1 og valp 2.

Lørdag 23.mai 2009

På bilde: Valp nr.2. tispe med rosa merke i nakken

Vekta til valpene fyker oppover. Vekta i dag viste for valp :
nr.1. 1410g
nr.2. 1148g.
nr.3. 1308g
nr.4. 1345g
nr.5. 1337g.
Fortsetter de sånn så har de jo dobla fødselsvekta 2 ganger i stede for 1 gang når de er 10 dager🙂. Syns det er aldeles supert at det er sånn.
Går nå å er spent på hvem av dem som åpner øynene først. Ser ut som et par av dem er begynt sånn smått. Blir spennende dette.

Fredag 22.mai 2009

Å så trøtt den lille snusken er.Har regnet ut hva vær valp legger på seg i gjennomsnitt på det siste døgnet og det er ikke lite. Hele 95,8g. Ronja må ha en enorm melkeproduksjon🙂. Sparer ikke på maten til Ronja, hun får det hun vil ha, blir det litt for mye på ribb-beina så får vi heller slanke litt når ammeperioden er over.

Torsdag 21.mai 2009

Ingrid koser med valp nr.4. Gutt med blått merke  på høyre side.

Nå har valpene fått sin første klo-klipp. Ikke noe problem å få klippet dem.

I dag er valpene 1 uke og alle har doblet fødselsvekta si. Må le når jeg ser på dem. De ser ut som nusselige små kjøttruller med føtter på😀. Ronja skjøter oppgaven som mor supert.

Valp 2. Fødselsvekt 485g. nå 1008g.
Valp 3. Fødselsvekt 513g. nå 1068g

Onsdag 20.mai 2009

I dag har valp nr.4. dobla fødselsvekta si. Tror Ronja må ha gro i melka si😀. Det er utrolig hvor fort de små undrene utvikler seg.

Valp 4. Føselsvekt 490g. nå 1048g.

Tirsdag 19.mai 2009

Oj, dette går fort. Valpene er 5 dager og i dag har valp 1 og 5  doblet fødselsvekta si 🙃. Valp 3 og 4 er hakk i hel, valp 2. legger på seg mer normalt og når antagelig dobbel fødselsvekt innen 10. dager.

Valp 1. Fødselsvekt 509g. nå 1019g
Valp 5. Fødselsvekt 496g. nå 1068g.
 
 

Mandag 18.mai 2009

På bilde valp nr.5. Tispe med rosa merke på venstre side. 


Det er ikke så mye å skrive om. Alt går strålende. Valpene vokser og trives. Der er ikke andre lyder fra valpekassen en de som kommer når de drømmer. Hærlige små lyder og små rykninger i kroppen.

Søndag 17.mai 2009

I dag er det 17.mai. Gratulerer med dagen alle sammen. Jeg er uten kamera, for det har mannen med seg for å ta bilder av 17.mai feiringa på Melbu. Jeg holder meg hjemme for første gang på 27 år for å passe på Ronja og småtassene. De sover og spiser og spiser og sover enda litt til. 

Lørdag 16.mai 2009

I dag har alle valpene blitt veid. Vekta fyker i været. Ikke mye nedgang å spore her.
😀
Valp 1. har gått opp 159g.
Valp 2. har gått opp 102g.
Valp 3. har gått opp 114g.
Valp 4. har gått opp 182g.
Valp 5. har gått opp 179g.

På bilde ser du valp nr. 4, 2 og 5.

Fredag 15.mai 2009

Valpene er 1.døgn. De spiser og sover og sover og spiser. Ronja har melk så det holder.

Torsdag 14.mai 2009

Torsdag 14.mai fikk Ronja sitt 1.valpekull😀.
 
5 søte små, alle med kjempebra pigmenter. Svarte små snuter. 3 er godt gylden, 1 ser ut til å bli lys og 1 er midt i mellom disse igjen. 

1.valpen kom kl.08.30 en han på 509g. (blått i nakken) 
Nr.2 ei tispe på 485g. kom kl.08.41. (rosa i nakken)
Nr.3 ei tispe på 513g. kom kl.09.09. (rosa høyre side)
Nr.4 en han på 490g. kom kl.09.35. (blå høyre side)
Nr.5 ei tispe på 496g. kom kl.10.25. ( rosa venstre side)