Blogg

30. jun, 2015

Har skjedd mye siden forrige oppdatering her. 22.juni ble det litt bedre temperaturer så valpene kunne begynne å være ute. Etter ei rask tilvenning så er de nå ute stort sett hele dagen, de er inne å sover, men med en gang de våkner så er det ut, og når de har spist er det ut. Så på den måten er også renslighetstreninga starta. Valpene spiser nå 3 måltider for dag og vi er begynt tilvenning til tørt for. Vi har gått fra helbløtt til halvbløtt og det gikk bare supert. Nå bløyter vi det mindre og mindre så jeg regner med at i løpet av et par dager så spiser de tørr knott. De nærmeste dagene skal gå til fullstudie av valpene og deres personlighet sånn at valpekjøperne snart kan få vite hvilken valp som blir deres. Valpene har også fått seg et par kjøreturer den siste uka og flere skal det bli. Ingen av dem viste tegn på bilsyke, men nå har de jo ikke fått noe lang tur, men det ser nå bra ut så langt i alle fall. 

14. jun, 2015

Den siste uken har det skjedd mye i valpekassen. Den viktige sosialiseringsperioden har begynt og det er nå vårt viktigste arbeid med valpene virkelig starter. Valpene er nå begynt å leke med hverandre, de leker med gjenstander og de er begynt å hoppe, sprette og løpe litt rundt. De har nå fått begynt å bevege seg litt ut på gulvet i stua og de får gå på oppdagelsesferd. Vi lar nå også andre en familien få komme og hilse på valpen. Luna syns nå det er greit at de andre hunden får hilse på valpene så vi er begynt å la dem vandre litt på gulvet sammen med dem også. Det høres mye ut på en gang, men dette går i små perioder gjennom hele dagen. Valpen er bare våken en sånn 4-5 minutter av gangen og da skjer det mye. Ingen får forstyrre valper som sover og det er meget viktig å huske på. De vokser og utvikler seg når de sover så den bite er hellig. I dag er valpen 4 uker, de har fått sin tredje kloklipp og de har fått smake på fast føde for første gang. Maten gikk ned på skikkelig goldenvis. Ikke noe matvegring her nei. De får kun et par små "kuler" med valpegrøt som jeg kaller det. Det er ganske enkelt valpefor oppbløtt i morsmelkerstatning for valp, har bestandig en boks med morsmelkerstatning til valp i huset når vi venter valper og for å få brukt den opp før utløpsdato så bruker jeg det når valpene skal tilvennes mat. Nå får de et par dager med det før vi utvider matingen gradvis.  

8. jun, 2015

Nå begynner det å ligne noe. Valpene er 3 uker i dag. De har fått sin 2 ormekur, de har fått klipt klør for 2 gang, de går fint opp i vekt og hørselen er nå på plass. De utvikler seg akkurat sånn som små valper skal. Nå er de faktisk våkne et par, tre minutter i slengen innimellom, de stavrer rundt og leker litt med hverandre før de plutselig bare sovner i de artigste stillinger.

4. jun, 2015

På grunn av sykdom i nærmeste familen har det blitt dårlig med oppdatering her. Kort oppsummert så kan jeg si at valpene har utviklet seg som valper skal. De har vokst og lagt godt på seg og vekta viser rund 1,0-1,5 kilo på de alle 8. De er nå kommet seg opp på alle 4 labbene når de bever seg rundt i valpekassen og de er bare aldeles herlige å se på der de vagger rundt, de er så smått begynt å leke med hverandre og halene går som trommestikker innimellom Alle 8 har åpnet øynene og vi venter nå på at hørselen skal komme på plass, det skjer nok i løpet av de neste dagenen.

 

Vi har nå funnet stamtavlenavn til alle hundene: Har tenkt på at morens daglignavn er Luna (som betyr måne) og farens stamtavlenavn er Vinterlys så kom vi frem til disse som har med himmellys å gjøre.

 

Tispevalpenes navn blir: 

Rødhaugen`s Golden Sunshine

Rødhaugen`s Golden Sunrise

Rødhaugen`s Golden Sunbeams

Rødahugen`s Golden Sunlight

 

Hanvalpenes navn blir:

Rødhaugen`s Golden Moonshine 

Rødhaugen`s Golden Moonrise

Rødhaugen`s Golden Moonbeams 

Rødahugen`s Golden Mooneclipse

20. mai, 2015

Forandringen skjer fort. Pigmentene begynner å komme tydelig frem. Snuten og putene under labbene er begynt å bli sorte.