På dette bilde: Pondus, Ronja, Tenley og Luna.
Vi har 4 Golden Retriever, 1 Shetland Sheepdog og 2 golden mix.

Litt om oss og vårt oppdrett

Vi, som består av meg Kirsti, min mann Atle og barna våre Vegard og Ingrid. De to eldste barna, Renathe og Morten har forlatt redet og stiftet familie selv, så familien er i vekst. Vi har 2 skjønne barnebarn, Leon og Odin.

I tillegg består familien av katten Moses, Golden Retrieverne  Luna, Tenley, Ronja og Pondus  og våre 2 blandingshunder Vesla (50%Golden) og Bamse (75%Golden).

Vi har nå, i april 2014 fått oss ei hærlig Shetland Sheepdog tispe "Kiwi" North Sheltie`s Gemstone .

Vi bor på Ongstad, ei lita bygd utenfor Melbu i Vesterålen.


Vi har bestandig hatt dyr, da katter og smågnagere av forskjellige arter.
Jeg er oppvokst med hund, verdens skjønneste og snilleste Engelsk Setter som het Pan.
Mannen min er oppvokst på et lite gårdsbruk, der de har hatt det meste av dyr men ikke hund.
Vi hadde i mange år ønske om hund og sommeren 2004 bestemte vi oss for at nå var tiden inne for å skaffe et etterlengtet firbent familiemedlem. Jeg har i alle år ønsket meg en Golden retriever, men siden vi bor her vi bor så fant vi ikke det. Valget falt da på Mira, ei skjønn blandingstispe. Mira ble bare 8.mnd.

I februar 2005 fikk vi Vesla, hun er ei blandingstispe der mor er golden retriever og far ukjent. Der er i allefall ingen tvil om at der er retrivier i henne. Høsten 2007 fikk Vesla seg en golden retriever kjæreste og resultatet ble 10 skjønne valper. Av Veslas kull beholt vi Bamse gutten selv.

Drektighetstia, fødselen og det å få følge valpene er noe av det mest spennende jeg har vært med på. Ei hektisk men utrolig spennende og givende tid.

I juni 2008 fikk vi Vikevannets Ofelia Northern Light, Ronja til daglig. Ronja var da 1 år og 4 mnd golden retriever tispe, hun måtte omplasseres fordi eieren var blitt syk.

Tusen takk Ellen, for at du valgte oss til Ronjas nye familie.

Etter at vi fikk Ronja bestemte vi oss for å starte et lite hjemmeoppdrett av Golden retriever og vinteren 2008 ble vår søknad til FCI godkjent og vi fikk vi kennelnavnet Rødhaugen. Vi satser ikke på noe stort oppdrett men vil ha kull nå og da.

14.mai 2009 fikk Ronja 5 valper og Kennel Rødhaugen`s første kull var født.

26.juli 2009 reiste Atle til Kennel Grain of Gold ´s i Løvestad i Skåne, Sverige for å hente hjem vår nye goldentispe Grein of Gold`s Hot Tenggeli, Luna til daglig. Vi valgte å reise så langt for å få inn nytt "blod" her oppe i nord.

Og sånn begynner vår historie:o))


Vi ønsker å avle frem Golden som har god mentalitet, god helse, arbeidslyst og arbeidsglede og som er gode familiehunder.

Vi følger NKKs etiske grunnregler for avl og oppdrett

Vår Sheltiefrøken "Kiwi"
North Sheltie`s Gemstone