Nemi- Rødhaugens A Kind Of Magic mitt barnebarn Odin og Kiwi- North Shelties Gemston

Litt om meg og mitt oppdrett

Golden; Nederst Luna, så Nemi, Chiva, Tenley og Nikita
Sheltie: Fine, Nille og Kiwi

Jeg bor med mine hunder og 2 katter på Hadseløya i Vesterålen, i ei lita bygd utenfor Melbu. Ikke alle hunden bor, har 3 stk ute hos fantastiske forverter. Er mor til 4, alle voksen og flyttet hjemmefra, jeg er så heldig å ha fått flere skjønne barnebarn.

Jeg har bestandig hatt dyr, da katter og smågnagere av forskjellige arter.
Jeg er oppvokst med hund, verdens skjønneste og snilleste Engelsk Setter som het Pan.
Jeg hadde i mange år ønske om hund og sommeren 2004 var tiden inne for å skaffe et etterlengtet firbent familiemedlem. Jeg har i alle år ønsket meg en Golden retriever, men siden jeg bor her jeg bor så fant vi ikke det. Valget falt da på Mira, ei skjønn blandingstispe. Mira ble bare 8.mnd.

I februar 2005 fikk jeg Vesla, hun var blandingstispe der mor er golden retriever og far ukjent. Der er i allefall ingen tvil om at der er retrivier i henne. 

I juni 2008 fikk vi Vikevannets Ofelia Northern Light, Ronja til daglig. Ronja var da 1 år og 4 mnd golden retriever tispe, hun måtte omplasseres fordi eieren var blitt syk.

Etter at jeg fikk Ronja bestemte jeg meg for å starte et lite hjemmeoppdrett av Golden retriever og vinteren 2008 ble min søknad til FCI om kennelnavn godkjent og kennel Rødhaugen var et faktum. Jeg satser ikke på noe stort oppdrett men vil ha kull nå og da.

14.mai 2009 fikk Ronja 5 valper og Kennel Rødhaugen`s første kull var født.

26.juli 2009 ble Luna- Grein of Gold`s Hot Tenggeli hentet hos Kennel Grain of Gold ´s i Løvestad i Skåne, Sverige 

I april 2014 kjøpte min datter Ingid si Kiwi- North Sheltie Gemston, ei lenge etterlenktet Shetland Sheepdog tispe. Sånn kom Sheltie inn i livet mitt. 

Jeg sammerbeider med Kennel North Sheltie når det gjelder oppdrett av Shetland Sheepdog 


Jeg ønsker å avle frem hunder som har god mentalitet, god helse, arbeidslyst og arbeidsglede og som er gode familiehunder.

Jeg følger Norsk Retrieverklubbs retningslinjer for avl på rasen og jeg  følger NKKs etiske grunnregler for avl og oppdrett